Bedrijfsprofiel

VCD IT Groep

De VCD IT Groep is één van de grotere zelfstandige ICT-bedrijven die in diverse segmenten tot de top drie van Nederland behoort. De focus ligt op gezondheidszorg, retail en transport, finance, onderwijs en zakelijke dienstverlening. Als fullservice dienstverlener levert VCD zowel consultancy en software als infrastructuur en beheer. De VCD IT Groep bestaat uit VCD Automatisering, VCD Infra Solutions, VCD Business Intelligence, VCD Healthcare en VCD CSS. De gezamenlijke focus van de bedrijven is innovatie door en implementatie van kwalitatief onderscheidende IT-oplossingen. 

VCD Automatisering richt zich op het leveren van softwaretoepassingen en -diensten in diverse markten. Met maatwerkapplicaties, eigen standaardsoftware en software van derden biedt het bedrijf solide automatiseringsoplossingen voor complexe bedrijfsvoeringen van klanten. Daarnaast voorziet VCD Automatisering ook in diensten die geheel of gedeeltelijk de bedrijfsprocessen uit handen nemen. Bovendien detacheert VCD Automatisering professionals. VCD Automatisering streeft naar het leveren van uitstekende dienstverlening tegen voorspelbare kosten.

VCD Business Intelligence realiseert en onderhoudt met 60 medewerkers uiteenlopende oplossingen op het gebied van operationele en managementinformatie (datawarehouses, dashboards, scorecards, planning and budgeting etc.). Oplossingen worden gerealiseerd met SAP BusinessObjects, QlikView en IBM Cognos. VCD Distributie is een zelfstandige activiteit voor de verkoop van en ondersteuning op Crystal Reports-producten via talrijke resellers.

De VCD IT Groep richt zich vanuit verschillende divisies met een breed portfolio op de zorgmarkt. De divisie VCD Healthcare richt zich op het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van software oplossingen ter ondersteuning van de complexe financiële, logistieke en medicatie processen voor zorginstellingen in de breedste zin. Daarnaast voorzien we in diensten die geheel of gedeeltelijk bedrijfsprocessen uit handen nemen zoals bijvoorbeeld de facturatie en inning van DBC’s. VCD werkt al meer dan 30 jaar voor en samen met relaties in de zorg. Gezamenlijk streven we naar kwaliteit, optimalisatie en vooruitgang.

VCD Infra Solutions is specialist in advies, aanleg, integratie, onderhoud en beheer van IT-omgevingen voor middelgrote ondernemingen en organisaties in de Zorg. Met 100 gedreven professionals is VCD Infra Solutions expert op het gebied van Datacenter Services, Databeschikbaarheid, Kantoorautomatisering en Professional Services. De intensieve samenwerking met business partners als HP, Microsoft, Citrix, VMware en RES zorgt ervoor dat organisaties verzekerd zijn van efficiënte oplossingen die bijdragen aan de realisatie van hun doelstellingen en ambities. VCD Infra Solutions keeps IT running.

VCD CSS richt zich op ‘de motor’ van onze economie: het mkb. Daarbij heeft CSS zich gespecialiseerd met branchespecifieke oplossingen in een aantal segmenten, waaronder industrie, (groot)handel, zakelijke dienstverlening en non-profit. Als grootste Exact-partner in Nederland, met bijna 90 medewerkers, biedt CSS oplossingen ter ondersteuning van financiën, logistiek, projecten, salarisadministraties, workflowmanagement, personeelsbeheer (HRM), relatiebeheer (CRM) en documentenbeheer.

 

Actief in de branche(s)

 • Detailhandel
 • Onderwijs
 • Zorg

Onze ICT diensten

 • Backupbeheer
 • Business Intelligence
 • Consultancy
 • CRM
 • ERP
 • Netwerkbeheer
 • Projectmanagement
 • Virtualisatie

Actief in de regio(s)

 • Groningen
« Terug naar de voorgaande pagina